top of page

VENÜS RETROSU

Aşk, bereket, bolluk, güzellik ve sanat konularında yönetici gezegen Venüs’tür.


Venüs gezegeni ile ilgili detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz: https://makrokozmosastrolo.wixsite.com/makrokozmosastroloji/post/ven%C3%BCs-gezegeni%CC%87


Venüs’ün mitolojideki hikayelerini öğrenmek, astrolojiye yansımalarını ve anlamını öğrenmek için tıklayabilirsiniz:



14 Mayıs-23 Haziran 2020 boyunca para, güzellik, sanat ve aşk gezegeni Venüs geri hareketini yapacak. Venüs, her 18 ayda bir, 42 gün geri hareket eder. Bu tarihlerden 2 gün öncesi ve sonrası durağan “S” pozisyonda olduğu için, o günlerde deyim yerindeyse kafayı kuma gömmek en doğrusu. Çünkü gezegenin voltajını değiştirdiği bu günlerde, kişinin karakterlerinde Venüs temaları çok belirgin ve inatçı olur.




Venüs retrosu İkizler Burcu’nda, Capella sabit yıldızından ani kazalar, talihsizlikler ve kayıplar Bellatrix sabit yıldızına doğru 8. Evde gerilemeye başlayacak.

Sevdiklerinizle kavga etmeyin, finansal yatırım konularında dikkatli olun. Hemen herkesin ev ortamında olduğu, kuaförlerin kapalı olduğu bu dönemde, saç ve güzelliğinizle ilgili yeni girişimlerde bulunmayın. Yüzeysel ilişkilerden uzak durun. Sadakatsiz ilişkilerin ortaya çıkacağı bir dönemdir. Yani kötü bir karmaya sahipseniz duygusal ilişkilerde çok büyük problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Eğer sevgi ve para konularında etik ve ahlak dışı bir davranış sergilemediyseniz, kısacası iyi bir karmanız varsa, 12.evde başlayacak bu tutulma ile koruma altında olabilirsiniz.

18 Kasım 2018’den bu yana bazı şeylerin geri dönüşü, geçmişte eksik kalanın şimdi tamamlanması, bitirilmesi, onarılması, yenilenmesi gibi konular da gündeme gelebilir.


Yükselen burcunuza göre Venüs retrosundaki etkileri tek tek ele alalım.




YÜKSELEN BURÇ KOÇ;

İletişim, komşular, yakın akrabalar ve aile konularında zorlanmalar yaşanabilir. Sosyal ve arkadaş çevrenizde sorumluluklarınızı ihmal etmemeye ve iletişime dikkat etmeniz gereken bir dönem. Kişisel anlamda kendinizi ifade etmede, kendi değer yargılarınızda zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Dış görünüşünüzle ilgili radikal karar vermeyin.

YÜKSELEN BURÇ BOĞA;

Maddi konular ve para evinizde sert olarak etkileyecek sizi. Egonuzu kontrol altına alarak iş hayatınızda dikkatli olmanızda fayda var. Şiron (Chiron) 12. Evinizden geçerken Venüs retrosunda kare açı yapacak. İç dünyanızda köşeye kısılmış hissiniz artabilir, kendinizi değersiz görme duygunuz ortaya çıkabilir. Maddi kaynaklarınızı iyi yönetmeli, kendi özsaygınızı geliştirici olumlamalar yapabilirsiniz.

YÜKSELEN BURÇ İKİZLER;

Bu retronun en çok etkilenen burçlardan biri sizsiniz. Sizin kişilik, dış görünüş ve benlik algınızda zorlanmalara sebep olacak. Bu dönemde içsel manevi anlamı keşfetme ihtiyacınız artacaktır. Bu konuyla ilgili enerji ve nefes çalışmalarına yönelebilirsiniz.

YÜKSELEN BURÇ YENGEÇ;

Bu retronun psikolojik anlamda en çok etkilenen burcu sizsiniz. İç dünyanızda kapanmalar, kafa karışıklığınız olacağı için, düşünmeden bir karar vermemeli, mümkünse tüm yapıcı kararlarınızı Retro sonrasına saklamalısınız. Bu dönemde, gizli düşmanlarınızı fark edebilir, manevi ve gizli öğelerin daha derin bir anlayışla görme eğiliminiz artabilir.

YÜKSELEN BURÇ ASLAN;

Sosyal çevrenizde, arkadaşlarınızda zorluklar yaşayabilirsiniz. İkili ilişkilerinizde sorumluluklarınızı yerine getirmekte zorlanabilirsiniz. Başkalarına yardım ederken, kendiniz başta olmak üzere diğerlerine zarar vermemeye özen göstermelisiniz. Abartılı davranışlardan uzak kalarak, inanç sisteminizle, yükseköğrenim ya da felsefi konularla ilgili kafanızı kurcalayıcı olayları tekrar mantık süzgecinden geçirerek değerlendirmeli, vermeniz gereken bir karar varsa, retro sonrası kesin kararınızı vermelisiniz.

YÜKSELEN BURÇ BAŞAK;

Kariyer ve iş hayatında zorlanmalar yaşayabilirsiniz. İkili ilişkilerde ve evlilik hayatınızda göz ardı ettiğiniz sorunlar su yüzüne çıkabilir. Agresif davranmamaya, ani karar vermemeye özen göstermelisiniz. Bu dönem iş hayatınıza aşırı yüklenip kişisel ihtiyaçlarınızı feda etmemeye özen gösterin. Vereceğiniz kararlar için, mantığınızı kullanarak retro sonrasında kararlarınızı verin.

YÜKSELEN BURÇ TERAZİ;

Yönetici gezegeniniz geri hareketinde iken, sizin de aşk ve sevgi konularında sınanmalarınız da artacaktır. Yaratıcılığınızın azalacağı bu dönemde, yurtdışı ile bağlantılı işleriniz varsa ya da yükseköğrenim görüyorsanız bu alanlarda sorunlar ortaya çıkabilir. Ancak bunun yanında, farklı kültürler, fikirlerle ilgili yeni bilgiler öğrenmeye, manevi ve ruhsal konulara, mitolojik ve felsefi öğretilere açık olacağınız bir dönem.

YÜKSELEN BURÇ AKREP;

Venüs gerilemesi, sizin karma, miras ve ikincil para kaynaklarınız, krizler ve dönüşüm evinizde gerçekleşecek. Eşinizin maddi durumunda ya da beklediğiniz maddi kaynaklarda sorunlar çıkabilir. Çocuklar, eğlence, flört ve hobiler alanında iletişime dikkat etmemiz gereken, karma yaratımına açık bir dönem. İyi ya da kötü karma yaratma şansı, elinizde. Ev ve ailenize yönelerek, birlikte vakit geçireceğiniz ortamlar sizi destekleyecektir. Fiziksel dürtüler yerine daha spiritüel tutkuların peşinden gittiğinizde daha mutlu olacaksınız.

YÜKSELEN BURÇ YAY;

İkili ilişkiler ve evlilik evinizde gerçekleşecek olan retroda, kendi öz değeriniz ve ilişkinizle ilgili sorgulamalarınız artabilir. Evliliğinizi korumak adına kendinizden fazlasıyla ödün verebilir, kendi içsel yeteneklerinizi kaybedebilirsiniz. Herhangi bir yapıcı karar vermeden önce, retro bitimini beklemenizde fayda var. Bu dönemde yaşadığınız sorunlardan sonra, maddi konularda olumlu bir etkiyi Jüpiter retrosu sonrasında (11 Eylül’den sonra) alabilirsiniz.

YÜKSELEN BURÇ OĞLAK;

Günlük işlerinizin, sağlığınızın, hizmet sektöründe iseniz, bu konularla ilgili zorlanmalar yaşayacağı bir dönemdesiniz. Değer duygunuzun azalacağı Venüs geri hareketinde, kendinizi olduğu gibi sevmek konularında öz değer olumlama ve çalışmaları yapabilirsiniz. Tıp, alternatif tıp, bitkisel çözümler ve enerji alanlarında yeni bilgiler edinebilirsiniz.

YÜKSELEN BURÇ KOVA;

Sevgi, çocuklar, flört ve sanat alanlarında zorluklar yaşayabilirler. Yaratıcılığınızın azaldığı bu dönemde, doğuştan gelen yetenekleri ortaya çıkarmak, hobilere yönelmek için de alternatif zamanlar ortaya çıkabilir. Bunları gerçekleştirmek ve yeni atılımlar yapmak için, Retro sonrasını beklemenizde fayda var.

YÜKSELEN BURÇ BALIK;

Ev, aile konularında zorlanacağınız bir dönem. Arkadaş çevrenizden de çok da olumlu etkiler alamayacağınız bu dönemde, ev içi konforunuz için ruhsal ve manevi arayışlarda bulunmak size iyi gelecektir.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page